V médiích převládá jakési nadšení z olympiády, proto si dovolím ocitovat komentář Maxe Seddona pro Reuters: Londýňané se těší na olympiádu jako děcko k zubaři. Vláda doporučila všem, kteří nestihli odjet na dovolenou, aby se vzdalovali od domova jen do vzdálenosti dostupné pěšky. Na silnicích vzniknou speciální olympijské pásy v komunistickém stylu, na kterých se budou komunističtí hodnostáři vyhýbat dopravní zácpě způsobené olympiádou.

Celý Londýn se ocitne v režimu jakéhosi stanného práva pod korporátní nadvládou. Městem se budou producírovat tisíce bezpečnostních jednotek soukromého kontraktora G4-Security, střely a rakety jsou rozmístěny na střechách veřejných budov a zvláštní orwellovská značková policie bude šmejdit městem, aby zajistila, že nikdo jiný než jedenáct oficiálních sponzorů nebude smět využívat výrazy jako zlatý, stříbrný a bronzový a dokonce samotné slovo Londýn. Celou tuhle mizerii ospravedlňuje údajný komerční přínos.

Olympijská vesnice už nyní spíše připomíná Pripjať, město duchů u Černobylu. Normální turisté nejsou v době olympiády do města lákáni a z hlediska zvýšení atraktivity byl Londýn již dávno známou destinací.

Na témže serveru píše Anatole Kaletsky, že ekonomickou olympiádu se soupeřem jménem USA už Britové prohráli. Obě země sice nejsou velké, ale v mnohém ohledu jsou obdobné. Obě měly přerostlý a po roce 2008 stejně zasažený bankovní sektor, s jehož dědictvím se dodneška vypořádaly. Obě země provedly rychlou, odvážnou a razantní sanaci finančního sektoru. V obou zemích se centrální banky uchýlily k nestandardním a odvážným řešením. Politika Fedu i Bank of England zůstává odvážná a adekvátní situaci.

Mizerné ekonomické výsledky Británie jsou dány tím, že vláda Davida Camerona příliš rychle a příliš razantně zpřísnila fiskální politiku a zvýšila daně.

...
A kdo se chce v důkladné analýze dočíst, co si myslím o včerejším výroku Maria Draghiho, že Evropská centrální banka udělá „cokoli, aby zachránila eurozónu“, ať si v pondělí koupí tištěný Respekt.