Miloš Zeman se sice stylizuje do role ochránce chudých a bohatých, ale pohled na jeho transparentní účet dokládá, že je financován především exekutory.

Kromě exekutora Jiřího Krále jde o to, že předseda Zemanovy strany SPOZ Vratislav Mynář ovládá firmy Tessile ditta a.s., Tessile ditta services a.s. či CREDIT MANAGEMENT a.s. Tyto firmy jsou správci a druhotní vlastníci pohledávek pražského dopravního podniku a dalších firem a "dodavateli zakázek" pro některé exekutorské úřady.

Historie Věcí veřejných s.r.o. se může opakovat – po případném úspěchu Miloše Zemana v prezidentských volbách lze očekávat, že SPOZ zamíří do Poslanecké sněmovny a vystřídá VV. Novým Vítem Bártou a jazýčkem na vahách se stane pan Mynář a místo detektivní agentury bude stát spoluřídit firma živící se z přiznaných nákladů řízení a dalších výnosů z vymáhání a exekucí drobných pohledávek.

Není asi pochyb, že exekuce utržené ze řetězu a jejich hromadné zneužívání jsou jedním z důvodů toho, proč se stále více sociálně slabších lidí v této zemi staví proti systému a proč jsou současným vývojem tak zklamáni. Všimnou si toho, kdo platí Zemana, levicoví voliči, nebo je pro ně důležitější strašení Sudeťáky?